Schoolvoorstelling

Stand-up / cabaret
“Mijn moeder was er nooit voor mij. Ik heb mijn eigen navelstreng door moeten knippen omdat mijn moeder niet bij de bevalling kon zijn.”

Voor zijn cabaretcarriere was hij 8 jaar lang docent Nederlands, literatuur en CKV/drama, waar hij afscheid van moest nemen om zich te kunnen richten op zijn theatercarriére. Hij mist het onderwijs en de leerlingen echter nog altijd, dus komt hij heel graag naar jullie toe!​

De voorstelling gaat over hoe je jeugd en met name de relatie met je ouders invloed heeft op de rest van je leven. Jochen laat grappen over elkaar heen buitelen en ongemerkt komen thema’s als onverwerkt verdriet, boosheid en opgekropte woede aan de orde. Zijn opborrelende agressie en de momenten waarop hij de wereld niet begrijpt zijn voor leerlingen herkenbaar en reden tot grote lachuitbarstingen.

De pers over Jochen:

“Even schrijnend als geestig. Otten weet haarfijn de juiste toon te zetten. Hilarische scenes.” (Annet de Jong, De Telegraaf)

“Het wordt moeilijk om niet in een slappe lach te blijven hangen” (Jeroen Bakker, On Stage/ theater.nl)

“Otten heeft zelfspot, deinst niet terug voor droge humor en heeft een perfecte timing. Zijn grappen zijn doordacht, diepgaand. Hij zorgt voor een continue lach en drijft zo heerlijk de spot met de dingen van alledag.” (Anne Kleijne, cabaret.nl)

Wil je Jochen Otten naar je school halen? Kijk op boekingen en publiciteit.

Download hier het door Jochen zelf gemaakte CKV-verslag van zijn schoolvoorstelling…

 (foto door wereldwijzefotografie) 240  leerlingen (4 havo/vwo) van het Oosterlichtcollege in theater De Kom, Nieuwegein.

(foto door wereldwijzefotografie) 240 leerlingen (4 havo/vwo) van het Oosterlichtcollege in theater De Kom, Nieuwegein.