Jochen zelf

Jochen Otten (Tilburg, 1973) groeide op in Loon op Zand. Een klein Brabants dorpje dat tegen de Efteling aan ligt. Hij rondde eerst de studie Nederlands af in Tilburg, stond 7 jaar voor de klas en studeerde vervolgens af aan de Koningstheateracademie.

Televisie

Zijn televisie-debuut maakt hij in 2013 met het sketch-programma ‘Sluipschutters’.
Ook speelt hij ‘Meester Hank’ in de serie Mees Kees, en in de KPN-serie Feniks, die beide in het najaar van 2017 verschijnen.
Verder dook hij als acteur op in ‘De IJzeren eeuw’, ‘Klokhuis’, ‘Papadagen’ en ‘Studio Snugger’.

Theaterprogramma’s

Met zijn eerste programma In Levenden Lijve won Jochen in één theaterseizoen de persoonlijkheidsprijs op Cameretten en de publieksprijs van de Holland Casino podiumprijs en werd hij finalist bij het Leids cabaretfestival. Daarna maakt Jochen nog vijf programma’s die door publiek en pers goed ontvangen werden: Verover Alle Vrouwen of Een Werelddeel Naar KeuzeUnderdog, Belastend Materiaal, Jochen Otten On Ice en Overwegend Droog. Zijn zevende programma Troosten is vanaf oktober 2017 in vele theaters in Nederland te zien…

Films

Jochen is te zien in de films:
‘Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg’
‘Mees Kees langs de lijn.’
‘Pak van mijn hart’,  ‘Bella donna’s’
‘Zwaarverliefd’ en ‘Expeditie’

Ook nog

Sinds 2010 is Jochen vaste bespeler van Toomler, het stand-up podium onder het Hilton in Amsterdam waar de top van de Nederlandse stand-up zich verenigt. Daar zal hij in de aanloop naar zijn avondvullend programma wekelijks te zien zijn.

Jochen tourt ook mee in de Comedytrain die door het hele land reist naar cafe’s, poppodia en theaters. Hij is dit theaterseizoen ook nog te zien in de Cabarestafette en in de Lammerentour (de tournee van studenten van de Koningstheaterakademie).

Jochen presenteert dit jaar in de Verkade Fabriek in Den Bosch 5 keer de comedy-show.

Jochen was eerder drie jaar lang columnist bij het radio 2 programma Spijkers met Koppen en hij maakte radio voor Vrijdag Middag Live (radio 1) en hij schreef drie seizoenen lang voor Dit Was Het Nieuws.