Expeditie Robinson

In 2023 deed Jochen mee aan Expeditie Robinson.

Jochen kijkt terug op Expeditie
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…
Fragment RTL Boulevard

Comedian

Sinds 2010 is Jochen (Tilburg, 1973) vaste bespeler van Toomler, het stand-up podium onder het Hilton in Amsterdam waar de top van de Nederlandse stand-up zich verenigt. Daar zal hij in de aanloop naar zijn avondvullend programma wekelijks te zien zijn.

Jochen tourt ook mee in de Comedytrain die door het hele land reist naar poppodia en theaters.

Voor de BarryPafShow op 100% NL blikte hij in 2020 als columnist maandelijks terug op de actualiteiten. Hier zie je een overzicht

Jochen schreef drie seizoenen lang voor Dit Was Het Nieuws.

Was drie jaar lang columnist bij het radio 2 programma Spijkers met Koppen en zat in het cabaretpanel van Vrijdag Middag Live (radio 1).

Jochen groeide op in Loon op Zand. Hij rondde eerst de studie Nederlands af in Tilburg, stond 7 jaar voor de klas en studeerde vervolgens af aan de Koningstheateracademie.

Acteur

Zijn televisie-debuut maakt hij in 2013 met het sketch-programma ‘Sluipschutters’.

Jochen is ‘Meester Hank’ in de films: ‘Mees Kees langs de lijn’ en ’Mees Kees in de wolken’ en ook in de de twee seizoenen van ‘Mees Kees, de serie’ en in ‘Mees Kees de Kwis’.

‘In 2023 speelt hij een rol in de shortfilm HIDEOUT11 van Robin Som en in het voorjaar van 2024 verschijnt Jochen in de de film ‘Bed en Breakfast’ van Ruud Schuurman.

Jochen is ook te zien in de films:

Jackie en Oopjen’, ‘Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg’, ‘Pak van mijn hart’, ‘Bella donna’s’, ‘Het onopmerkelijke leven van Hans Boorman’ en ‘Expeditie’.

Verder dook hij als acteur op in ‘De IJzeren eeuw’, ‘Klokhuis’, ‘Papadagen’ ,’Feniks’, ‘Studio Snugger’, ‘Flikken maastricht’ en de jeugdserie: ‘Kamp Koekie Loekie’.

Zijn eerste hoofdrol speelde Jochen in UNIFORM, een korte filmacademiefilm onder regie van Carmen Maria.

Theaterprogramma’s

Met zijn eerste programma In Levenden Lijve won Jochen in één theaterseizoen de persoonlijkheidsprijs op Cameretten en de publieksprijs van de Holland Casino podiumprijs en werd hij finalist bij het Leids cabaretfestival. Daarna maakt Jochen nog zeven programma’s die door publiek en pers goed ontvangen werden: Verover Alle Vrouwen of Een Werelddeel Naar KeuzeUnderdog, Belastend Materiaal, Jochen Otten On Ice en Overwegend Droog. Zijn laatste drie cabaretprogramma’s worden rond de jaarwisseling uitgezonden bij Veronica. Op 29 dec 2023 ZIJN STINKENDE BEST. Op een nog onbekende datum in 2024 worden uitgezonden TROOSTEN en OPGEKROPT STAAT NETJES.
Vanaf 15 dec 2023 is de voorstelling UNDERDOG een jaar lang gratis te bekijken op het On Demand kanaal van Omroep Brabant.

In seizoen 2024-2025 tourt Jochen met DE KWAADSTE NIET.