Zijn stinkende best

Zijn stinkende best is een programma waarin ik de meest hilarische en treffende stukken uit mijn oeuvre verzameld heb. Het is een soort BEST OF, maar ook niet helemaal, want ik verzamelde alleen stukken van mijn nooit eerder uitgezonden programma’s. Dus het materiaal uit mijn laatste 2 programma’s: Troosten en Opgekropt staat Netjes – uitgezondenen door NPO en SBS6 – komen niet terug.

Ik heb de laatste jaren door Sluipschutters en mijn groeiende bekendheid in de theaters zoveel nieuwe fans erbij gekregen die vragen of mijn eerdere programma’s ergens te bekijken zijn. Ook mijn achterban heeft me herhaaldelijk dezelfde vraag gesteld. Ik baalde er steeds van dat dat materiaal nooit vereeuwigd was. Vond ik zonde. Daarom vind ik het nu tijd voor een BEST OF van materiaal dat nog nooit vertoond is op TV. Het zal een korte theatertour worden die speelt van sept t/m dec 2022. Aan het einde van de tour wordt dit programma opgenomen.

Ik haalde veelal tijdloze grappen uit 4 eerdere voorstellingen en koos de verhalen die mij nog steeds diep raken en waar ik nog steeds heel hard om kan lachen. Ik vond het spannend om dat materiaal de afgelopen maanden in Toomler opnieuw te vertellen. Voelde ik het nog wel? Past het nog in deze tijd? Werken de grappen nog? En ja.. alles was als vanouds, en het was zelfs meer: ik merkte dat mijn eigen leven zo ontzettend veranderd is.. mijn relatie is over, ik heb geen standaard gezinsleven meer, maar inmiddels een co-ouderschap, terwijl veel van mijn mooiste verhalen zich afspelen in die omstandigheden. Alles wat ik na al die jaren opnieuw uitpreek op het podium, krijgt daardoor een nieuwe verwoording, een andere insteek en een dubbele lading. Voor mij een prachtige zoektocht door mijn eigen grappen heen, naar hoe ik en mijn generatie zich door de tijd heen worstelen.

Ik kon het natuurlijk niet laten ook volledig nieuwe stukken te schrijven. Dat ging vanzelf. Samen met het verzameld materiaal vonden die een nieuwe plek in een stand-up-special over hoe ontroerend het is dat iedereen zijn stinkende best doet. En hoe pijnlijk het is dat dat soms niet genoeg is.

En dat we daar samen in een theaterzaal alleen nog maar om kunnen lachen.

Wees welkom,

Jochen

Ga naar de speellijst

Hoe leuk is zo’n avondje eigenlijk? VLOTT geeft antwoord:

Als stand-upper staat Jochen ook wekelijks in de comedy-club Toomler in Amsterdam. Toomler is de thuishaven van het belangrijkste comedy-collectief van Nederland: Comedytrain. De perfecte plek voor Jochen om in een line-up met fijne vrienden en collega’s zijn materiaal te verfijnen.

Alvast een kijkje nemen in Toomler?

Toomler

kijk hier naar fragmenten uit eerdere programma’s

Eerdere programma's